Back-up

BACK-UP VAN TROUWFILMS

Back-up plan

‘Schat, waar heb je dat harde schijfje van de bruiloft ook alweer neergelegd?’ Deze vraag hoef je niet meer aan elkaar te stellen. Dat komt, omdat er vooraf een plan is gemaakt voor het juist back-uppen van de films van jullie trouwdag. ‘Wat leuk, de trouwfilm is klaar!’ De harde schijf is in jullie bezit. Na het grote genieten is er direct een backup-plan in werking gezet. De films zijn op een tweede harde schijfje gezet en één in de cloud. De film is op meerdere plaatsen gezet, zodat jullie met veel plezier vaak de films kunnen terug zien.

 

Niet op één plek

Het is verstandig om de films niet op één harde schijf te zetten, maar op minimaal twee harde schijven Bewaar bij voorkeur een tweede of derde kopie in de cloud. Op deze manier zijn de films veilig voor wat er dan ook zou kunnen gebeuren. Denk maar eens aan een defect aan de harde schijf, verlies, brand, diefstal of het per ongeluk wissen.

 

Online opslag

Hoe bewaar je een kopie dan in de cloud? Er zijn zeer veel aanbieders van online opslag. De kans is groot dat jullie reeds in bezit zijn van een online opslag. Wanneer je bijvoorbeeld een Google Gmail adres hebt, dan heb je gratis Google Drive en wanneer je een Apple ID hebt, dan heb je gratis Apple iCloud. Maar er zijn ook andere gratis diensten zoals Youtube, Vimeo en Dropbox. Dit back-up plan geldt natuurlijk niet alleen voor jullie films, maar ook voor de trouwfoto’s en andere belangrijke bestanden.

 

Iwan Appels

The Dutch Video Guy

Aanbevolen door Zankyou

The Dutch Video Guy

+31 (0) 655 266 676

KVK nummer: 69996989

© 2017 - 2020 The Dutch Video Guy | Op video’s en foto’s rust copyright