Drone tijdens bruiloft

DRONE TIJDENS BRUILOFT

Filmen met een drone

Met een drone kun je toch alles filmen? Drone de lucht in en filmen maar.

‘Het is natuurlijk niet zo dat ik de drone letterlijk de lucht in gooi en dat hij dan vanzelf alles filmt’, zeg ik gekscherend tegen mijn klanten. Maar het is dan ook waar. Een drone vlucht vraagt veel voorbereiding van de ‘piloot’. In het luchtruim ben ik namelijk niet alleen. Denk maar eens aan vliegtuigen, helikopters, parachutisten, zweefvliegtuigen en natuurlijk ook vogels.

 

Geschikte locatie

De eerste voorbereiding begint met de vraag of ik op de locatie mag vliegen. Daarvoor gebruik ik Google Earth Pro, een Aeronautical chart van Nederland en verschillende online bronnen. Er zijn namelijk gebieden waar vliegen met een drone niet is toegestaan, denk aan de omgeving van vliegvelden, militaire gebieden e.d. Soms is er sprake van een laag vlieggebied, waar vliegtuigen noodlandingen oefenen en soms is er sprake van een beschermd gebied voor de fauna en flora, ook wel het natura 2000 kader genoemd.

 

Check

Deze eerste check is noodzakelijk, maar dit betekent nog niet dat het licht op groen staat. Een goed voorbeeld is het weer. Een drone is een mooi stukje techniek, maar is zeer gevoelig en vatbaar voor allerlei storingen, zoals van de ionosfeer en de atmosfeer. Naast deze storingen zijn allerlei weersinvloeden ook van belang, zoals regen, sneeuw, temperatuur en wind. Tevens moet op de dag zelf een laatste check worden gedaan via NOTAM en METAR berichtgeving, zodat eventuele evenementen of het weer geen roet in het eten kunnen gooien. Als alles gecheckt is en er geen belemmerende omstandigheden zijn op de dag zelf, dan is het een zeer mooie aanvulling op de trouwfilm!

 

Iwan Appels

The Dutch Video Guy

Aanbevolen door Zankyou

The Dutch Video Guy

+31 (0) 655 266 676

KVK nummer: 69996989

© 2017 - 2020 The Dutch Video Guy | Op video’s en foto’s rust copyright