Leven van een videograaf

HET LEVEN VAN EEN VIDEOGRAAF

Jullie gaan trouwen en willen een videograaf boeken? Leuk! Wat doet een videograaf op de dagen dat hij niet filmt? Wat ziet een videograaf op jullie trouwdag? Ik vertel het jullie graag!


De wekker gaat. Het beloofd een prachtige dag te worden, namelijk jullie trouwdag! Na een kop koffie wordt de auto in gereedheid gebracht met alle koffers en toebehoren die nodig zijn om jullie mooie dag te kunnen filmen. Ik zet een gezellig muziekje aan en rijd bijvoorbeeld naar Groningen of naar Den Haag. Jullie zijn ondertussen wakker en klaar voor de grote dag. Ik bel aan en laat jullie lekker je gang gaan. Ik maak ondertussen detailshots van jullie prachtige kleding, haar en make-up. De huisdieren op de film? Geen probleem. Ik geef geen aanwijzingen of instructies. Ondertussen kunnen jullie jezelf zijn en de dag beleven zoals hij komt. 


Ik vind het heel tof dat ik jullie weer zie en dat de dag die zo uitvoerig besproken is in het kennismakingsgesprek tot leven komt. Zo’n eerste kennismaking is heel belangrijk. Alle grote lijnen die gaan plaats vinden op de dag worden hierin besproken en ik kom graag bij jullie op visite. Natuurlijk hoeft de dagplanning nog niet in details klaar te zijn. Vragen die je kan verwachten van mijn kant zijn bijvoorbeeld: gaan jullie een openingsdans doen? Of wanneer gaan jullie elkaar voor het eerst zien? Dat helpt mij om mij in te leven in jullie dag. Natuurlijk wil ik de locatie alvast zien of details horen die belangrijk zijn voor de film. Na dit gesprek ga ik vol nieuwe energie weer naar huis. Als jullie ja zeggen tegen mij als videograaf op de dag, ben ik naast heel blij, ook bezig met de voorbereidingen. Is het toegestaan om met een drone opnames te maken? Wie is de fotograaf en de ceremoniemeester? Zo kan ik afspraken maken of spreken over de verborgen agenda van jullie dag (lees: speeches of stukjes). 


Terug naar jullie dag. Terwijl jullie aan het genieten zijn met vrienden en familie ben ik ‘behind the scenes’ druk bezig met het in gereedheid brengen van mijn filmcamera’s en audioapparatuur. Aan alles wordt gedacht om de trouwceremonie in beeld en geluid zo mooi mogelijk vast te leggen. Ik praat nog wat met de trouwambtenaar en geef vervolgens de bruidegom en ambtenaar een microfoontje, om jullie ‘ja’ perfect op te nemen. De fotoshoot is voor de fotograaf. Al ben ik blij met grappige dingen die gebeuren, dat is geweldig voor film. 


Tijdens het diner film ik wat speeches en praat ik wat met collega’s. Het editen doe ik alleen, maar op een trouwdag heb je collega’s die taarten, foto’s, dansjes, drankjes en muziek verzorgen. Dus altijd iemand om mee te praten. Het is bijna tijd voor het gedeelte van de film met de meeste beweging: dansende en feestende mensen! Er is een voordeel aan een openingsdans: niemand weet wat je van plan bent! Dus ervaar, geniet en dans, je ziet het later toch terug! 


Als ik voldoende dansende mensen op film heb, is het tijd om afscheid te nemen. Het is tijd om te back-uppen. Alle kaartjes kopiëren en op meerdere plekken opslaan. Na een goede nacht slapen ga ik gelijk aan de slag met jullie beelden van de trouwdag. Jullie huwelijk zit nog vers in mijn geheugen en de sfeer is nog voelbaar. Dus kan het creatieve proces beginnen. Daar heb ik jullie input voor nodig, namelijk jullie lievelingsmuziek. 


Binnen drie weken ontvangen jullie beide films en als de highlightfilm eerder af is, dan ontvangen jullie deze al per email. Op de bank of op reis kunnen jullie gaan nagenieten van jullie trouwdag en de dag herbeleven. Na een aantal weken stuur ik jullie nog een back-up herinnering, zodat jullie de film overal en nergens nog vaak terug kunnen kijken. Ik kijk uit naar jullie trouwdag! Tot ziens!

 

Iwan Appels

The Dutch Video Guy

Aanbevolen door Zankyou

The Dutch Video Guy

+31 (0) 655 266 676

KVK nummer: 69996989

© 2017 - 2020 The Dutch Video Guy | Op video’s en foto’s rust copyright