Samenwerking met de fotograaf

SAMENWERKING MET DE FOTOGRAAF

Communiceren met de fotograaf

‘Hoe gaat de samenwerking met de fotograaf?’, vraagt een aankomend bruidspaar tijdens een kennismakingsgesprek. Een goede vraag! Het korte antwoord: ‘hier is mijn kaartje voor de fotograaf, dan kan hij/zij communiceren met mij.’ Want dat is het. Het draait allemaal om communiceren. Dat begint al voordat de daadwerkelijke trouwdag begint. Simpel door elkaar te leren kennen, vertellen wie je bent en wat je voor ogen hebt. En dat alles met een gezamenlijk doel: een prachtige herinnering verzorgen in beelden, de een bewegend de ander stilstaand.

 

Luister maar naar de fotograaf

‘Maar naar wie moeten we dan luisteren?’, ‘Niet naar mij. Luister maar naar de fotograaf’. Hij/zij wil graag aanwijzingen geven om de mensen op de juiste plek te krijgen en vooral alle familieleden op zijn best op de foto te krijgen. Ik geef de fotograaf tijdens de zogeheten fotoshoot alle ruimte. Voor mij is dit namelijk wel leuk om te zien, maar niet belangrijk voor de film. Jullie staan immers vaak stil. Dus alle eer aan de fotograaf op dat moment. Behalve als jullie je verplaatsen van plek. Dan kan je rustig doorlopen en film ik een stukje, zonder aanwijzingen. Bij mij mag je doen wat je al deed, namelijk jezelf zijn, zoals je bent. Wel of niet romantisch, wel of niet hand in hand, wel of niet oefenen voor een openingsdans. Het mag allemaal.

 

Onopvallend

‘We hebben je helemaal niet gezien, je was bijna onzichtbaar.’, is een compliment die bruidsparen mij geven. Natuurlijk geef ik tussendoor een microfoontje, om jullie mooie geloften of ja-woord te kunnen opnemen, maar verder beleef ik jullie mooie dag zoals hij is. Voor de highlight momenten plaatsvinden, heb ik overleg gehad met de fotograaf. ‘Lopen we achteruit of achter het bruidspaar aan?’ ‘Waar gaan we staan voor het aansnijden van de taart?’ Zo hebben we beide een mooie beeldhoek om de mooiste momenten vast te leggen. Tijdens het avondeten leren we elkaar nog wat beter kennen voordat de voetjes wel of niet van de vloer gaan tijdens een feest.

 

Tot ziens

‘Bedankt voor de samenwerking en wat een leuke dag! Wie weet tot ziens!’ sluit ik de dag af. En wat is het dan tof om elkaar aan te kunnen raden, omdat we een goede ervaring hadden tijdens een eerdere bruiloft. Je weet immers wie de ander is en wat de ander voor ogen heeft.

 

Iwan Appels

The Dutch Video Guy

Aanbevolen door Zankyou

The Dutch Video Guy

+31 (0) 655 266 676

KVK nummer: 69996989

© 2017 - 2020 The Dutch Video Guy | Op video’s en foto’s rust copyright